inici > Gos de teràpia

GOS DE TERÀPIA

Els gossos de teràpia són educats i entrenats perquè realitzin la funció d'element motivador dins d'un procés terapèutic per a aquella persona o grup de persones que necessitin treballar determinades carències com poden ser: l'autocontrol, la relaxació, el fet de sentir-se útil, la mobilitat, la pèrdua de l'autoestima, la capacitat de resoldre conflictes, la memòria, les pors, les relacions socials, etc. Poden treballar de manera individual o grupal dins d'un ventall molt ampli de col·lectius; aquests són alguns dels molts que podríem citar:

  1. Discapacitats psíquics
  2. Presos
  3. Malalts de Alzheimer
  4. Gent gran
  5. Persones afectades per la síndrome d'immunodeficiència adquirida
  6. Persones alcohòliques
  7. Víctimes de la violència de gènere
  8. Nens que pateixen diferents trastorns i/o malalties (autisme, síndrome de Down, paràlisi cerebral, etc.)


El treball d'aquests gossos s'inscriu en l'àmbit que es coneix com TAA (Teràpies Assistides per Animals), les quals han de ser dirigides per un o més professionals del camp de la salut i han de tenir uns objectius específics ben definits. A més, tot el progrés que es produeixi ha de ser documentat.


Així mateix, treballen també al camp que denominem AAA (Activitats Assistides per Animals), enfocades a millorar la qualitat de vida de les persones que hi participen, gràcies al vincle que s'estableix en el binomi persona-animal.


logo AEPA - Catalunya
català | español
AAA

Notícies

veure-les totes
Administració
petjades de gos petjades de gos petjades de gos petjades de gos