Catalunya ja té Llei sobre els gossos d'assistència


Catalunya

Després de molts esforços per part de les entitats que ens dediquem a la formació dels gossos d'assistència a Catalunya i d'aconseguir, ja fa ben bé un parell d'anys, mobilitzar al Departament d'Acció Social i Ciutadania de la Generalitat de Catalunya, així com els diferents partits polítics amb representació parlamentària, el Parlament de Catalunya va aprovar la Llei que garanteix l'accés a l'entorn de les persones acompanyades de gossos d'assistència amb data 26 de novembre de 2009.

A Aepa-Catalunya som els primers que ens alegrem enormement de poder veure per fi publicada aquesta llei, que tanta falta ens feia, en el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC), encara que arribi amb força retard. Però això no ens treu de dir que haguéssim preferit que la forma de procedir en la seva elaboració hagués estat consensuada, des d'un principi, amb totes les entitats que hi estem vinculades i que el resultat final de la mateixa contemplés un articulat més flexible, que al nostre entendre, l'hagués arrodonit encara més.

Per posar-ne només dos exemples, cal dir que ens ha costat força haver d'acceptar que els gossos que treballen en Teràpies Assistides amb Animals (TAA), Activitats Assistides amb Animals (AAA) i Educació Assistida amb Animals (EAA) quedessin exclosos d'aquesta llei. Per altra banda esmentar també, que els requisits per autoritzar als centres d'ensinistrament de gossos d'assistència són tan rígids que poden obligar que entitats que avui en dia ensinistren aquest tipus de gossos i on hi treballen bons professionals, hagin de plegar o reorientar la seva activitat forçosament.

Malgrat tot considerem que els esforços de tots plegats han valgut la pena i per fi podem gaudir d'una llei que vetlla per garantir l'accés a l'entorn de persones amb discapacitat acompanyades de gossos d'assistència. Així doncs només cal esperar que el desplegament de la mateixa es faci el més ràpid possible.

Podeu llegir la redacció íntegre de la llei clicant aquí

logo AEPA - Catalunya
català | español
AAA

Notícies

veure-les totes
Administració
petjades de gos petjades de gos petjades de gos petjades de gos